HTML

Friss topikok

1979 Yamaha TY 50 munka

varvik 2013.02.24. 22:03

ty401.jpg

Nem volt rossz állapotban a kis triál, de minden egyes porcikája használati és esztétikai sérüléseket szenvedett az elmúlt 33 évben.

Alkatrészenként lett megtisztítva, lepucolva, megzsírozva, beállítva, bekenve, meghúzva.....

Darabokra lett szedve a fék, megtisztítva, megcsiszolva, beállítva.

Nehéz feladatokat adott a felújítás, sokszor adódott dilemma amely választás elé állított, hogy az alkatrész használati kopásokkal vagy felújítva és lefestve kerüljön helyére.

Törekedtem az eredeti állapot megtartására, az alkatrészek megőrzésére, de festeni kellett a lámpafejet, néhány helyen a vázat, a kormányt, a blokk oldaldeklijeit, a kipufogót.

ty402.jpgty403.jpg

Eredeti festés maradt a matricázott üzemanyagtankon, a kipufogó hővédő rácsán, természetesen festékhibák javítva és polírozva.

Professional triál ülés menthetetlennek bizonyult, a vázra vulkanizált gumi több helyen elszakadt és elvált. Új ülés készítése mellett köteleztem el magam, alulemezből készült új alap, rá habosított polietilén és szivaccsal szteppelt marhabőr került. Kézimunkával lett rögzítve a kárpit.

ty404.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cafemoped.blog.hu/api/trackback/id/tr665102365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása